Vijugino novo ruho

 Udruga Vijuga osnovana je 18. veljače 2018. godine iz jedinstvenog studentskog projekta.

Udruga uskoro broji tri godine od osnutka s željom stalnog napredovanja. Kako bi 2021. godina bila maksimalno iskorištena, udruga Vijuga predstavlja novi profil udruge  počevši od članova udruge, novih projekata pa sve do novog loga. Iako se udruga teška srca pozdravila s bivšim članovima udruge, regrutirala je nove članove  koji će svojom kreativnošću podići nove projekte u 2021. godini. Članove udruge možete vidjeti ovdje:   https://www.vijuga.hr/o-nama/ .

Udruga Vijuga otvorila je svoja vrata umjetnicima i njezinim pratiteljima putem profila na društvenim mrežama i predstavila  projekt Obojajmo puno srce ljubavi koji će se odviti u lipnju 2021. godine. Projekt se odvija u partnerstvu s Centrom za odgoj i obrazovanje Ivan Štark. Udruga je i u prošlosti radila projekte s Centrom. Cilj projekta je podići svjesnost o osobama s poteškoćama u intelektualnom i motoričkom razvoju. Sekundarni cilj je prikupljanje donacija za polaznike Centra. Projekt je trenutno u stvaranju, a sve informacije o projektu redovno se ažuriraju i postavljaju na profile udruge. O prošlim projektima pogledajte ovdje: https://www.vijuga.hr/sto-samo-radili-ove-godini-u-vijugi/ .

Osim projekta Obojajmo puno srce ljubavi, udruga predstavlja uskoro na društvenim mrežama i projekt Zajedno kroz umjetnost koji će se odvijati isključivo putem društvenih mreža zbog ograničenja uzrokovanih pandemijom COVIDA-19. Zajedno kroz umjetnost je zamišljen kao ”mala škola umjetnosti” s ciljem edukacije javnosti o  umjetničkim djelima i pravcima. Projekt će se odvijati na tjednoj bazi. Projekt se sastoji od objava umjetničkih djela i kratkog opisa umjetnika. Tko zna, možda budućnost osigura i upoznavanje umjetnika sa zajednicom?

Kako bi obilježili stvaranje novih projekata i otvorili novu eru za Vijugu, Vijuga predstavlja novi logo kojim započinje nove projekte:

Najbolje je rad opisati citatom Johanna Wolfanga V. Goethea: ,, Slike su tu da ih se gleda, a ne da se o njima govori.”
Za više informacija o projektima posjetite profile udruge Vijuga:
Instagram: https://www.instagram.com/udrugavijuga/
Facebook: https://www.facebook.com/udrugavijugaosijek

1 thought on “Vijugino novo ruho”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.