[DOĐI DA TI POKAŽEM] Održana radionica u COO “Ivan Štark”

Štićenici Centra za odgoj i obrazovanje ‘‘Ivan Štark‘‘ Osijek u ponedjeljak su sudjelovali na radionici s keramikom i staklom održanoj u sklopu projekta ‘‘Dođi da ti pokažem‘‘. Projekt je u realizaciji COO-a ‘‘Ivan Štark‘‘ i Udruge Vijuga osmišljen prije otprilike mjesec dana radi integracije djece s poteškoćama u razvoju s lokalnom zajednicom, kojoj bi se na taj način približile njihove mogućnosti kroz umjetničke radove i stvaranje svijesti o vrijednosti vlastitog mišljenja, promocije osjećaja za lijepo i duhovnu dimenziju postojanja.

Na radionici upoznali smo se s radom na lončarskom kolu, ručnim modeliranjem u glini i izradom funkcionalnih predmeta kao što su zdjele i šalice, zatim upoznavanje i rad s fuzijom stakla, što uključuje rezanje, bojenje i slično. Rad s keramikom i fuzijom stakla specifično je područje koje se baš i ne primjenjuje u redovnim školama ili u centrima, dok se u COO-u Ivan Štark to intenzivno i terapeutski radi već godinama.

Željeli bismo se zahvaliti svima koji su doprinjeli ostvarenju ovoga divnog projekta, svim našim donatorima a to su: Brlić d.o.o,  Karolina d.o.o. Osijek,Stanić Beverages d.o.o. Mesna industrija RAVLIĆ d.o.o.,Foto Art d.o.o. i Vesna Bogdan, 

I za kraj sve vas pozivamo na izložbu izrađenih radova koja će se održati u srijedu, 27. veljače, u Muzeju likovnih umjetnosti s početkom u 17 sati u Osijeku.

 

Sve ostale fotografije možete pogledati na linku

Autorica teksta: Nataša Đopar/Vijuga
Autori galerije fotografija: David Jerković/Vijuga, Marko Dukić/Vijuga

Pogledajte više…

[DOĐI DA TI POKAŽEM] Otvorenje završne izložbe u sklopu projekta “Dođi da ti pokažem”

[DOĐI DA TI POKAŽEM] Poziv za završnu izložbu

[DOĐI DA TI POKAŽEM] Projekt “Dođi da ti pokažem”